Zmiana statusu story służy do identyfikacji, w jakiej fazie tworzenia jest dana treść. Istnieją cztery statusy treści: Draft, Ready, Scheduled, Published. Przykładowo, jeśli czekasz na akcept informacji prasowej od innego użytkownika Twojego konta (np. klienta Twojej agencji, który może być użytkownikiem Prowly o ograniczonych uprawnieniach - o rolach więcej dowiesz się tu), możesz ustawić status Draft, a osoba która Ci ją akceptuje może zmienić go na Ready, zaplanować (Scheduled) publikację lub od razu opublikować recenzowaną treść.

Pamiętaj, że dopóki nie zmienisz statusu story na Published, będzie ona widoczna wyłącznie wewnątrz Twojego konta, więc zobaczą ją tylko jego użytkownicy. Zmiana statusu na Published to również moment, w którym zaczniemy zbierać statystyki Twojego story, to znaczy liczbę odsłon, unikalnych użytkowników i liczbę sesji.

Publikację strony można również zaplanować, co jest szczególnie przydatne w momencie, kiedy masz embargo na publikację oraz (jeśli używasz również modułu Audience Pitch) gdy chcesz zsynchronizować publikację wysyłki z dystrybucją zaplanowanego mailingu - choćby wtedy, gdy wysyłka powinna zostać zrealizowana wcześnie rano lub w trakcie weekendu.

Did this answer your question?