Możesz to zrobić na dwa sposoby:

  • Opublikuj swoje story i zabezpiecz je hasłem, a następnie prześlij link wraz z hasłem do klienta/szefa
  • Zaproś klienta/szefa do swojego konta jako użytkownika o ograniczonych uprawnieniach i poproś go o akceptację poprzez zmianę statusu story
Did this answer your question?