Biuro prasowe, czyli Brand Journal, to Twoje internetowe centrum komunikacji. Możesz na nim zamieszczać informacje prasowe, komunikaty do inwestorów, artykuły, wywiady, posty blogowe - Ty decydujesz, co tam zamieścisz. Brand Journal pozwala także wyświetlać aktywności z kanałów społecznościowych (widoczne na stronie głównej). Każdy Brand Journal jest też wyposażony w PressKit, w którym możesz przechowywać materiały dla mediów, uszeregowane w wygodnych folderach.

Aby stworzyć Brand Journal, zaloguj się do konta na platformie Prowly i kliknij ikonę "Set up a Brand Journal" na ekranie głównym (zob. poniżej).

Twoim oczom powinien ukazać się poniższy ekran. Jeśli tak nie jest, najprawdopodobniej nie masz wystarczających zasobów na swoim koncie - napisz do nas!

W kroku nr 1. możemy wprowadzić:

1. Nazwę biura prasowego (np. Biuro prasowe Mojej Firmy).
  2. Język interfejsu, do wyboru j. angielski lub j. polski.
  3. Adres internetowy (np. mojafirma) w domenie Prowly.com - w późniejszym etapie istnieje możliwość zmiany na domenę własną (np. media.mojafirma.pl).
  4. Typ biura prasowego, do wyboru BASIC lub PRO (zależnie od zasobów na koncie).

Pamiętaj, że wszystkie ustawienia możesz później zmienić.

Po wprowadzeniu wszystkich informacji i kliknięciu NEXT pojawi się kolejny ekran, gdzie w trzech krokach możesz zdefiniować wygląd biura prasowego.

Background - wybierz zdjęcie, które będzie widoczne na stronie głównej jako tło wiadomości powitalnej. Zdjęcie nie będzie widoczne, jeśli wyróżnisz jakiekolwiek treści (o tym poniżej).
Main color - wklej wartość HEX lub wybierz ręcznie kolor przewodni biura prasowego. W tym kolorze będą wyświetlane wszystkie kafelki i zakładki.
Logo - logo, które będzie widoczne w lewym górnym rogu biura prasowego.
Add Welcome Greetings - wpisz wiadomość powitalną (np. Witamy na stronie biura prasowego Mojej Firmy). Wiadomość powitalna nie będzie widoczna, jeśli wyróżnisz jakiekolwiek treści (o tym poniżej).

Po kliknięciu NEXT przechodzimy do kolejnego ekranu:

W tym miejscu możesz stworzyć zakładki, które służą kategoryzowaniu tworzonych treści. Możesz mieć tyle zakładek, ile zechcesz - dla poprawnego wyświetlania sugerujemy ograniczyć się do sześciu. Przykładowe zakładki:

• "Informacje Prasowe" / "Media o nas" / "Wywiady" / "Z życia firmy"
  • "Newsy produktowe" / "Informacje korporacyjne" / "Kampanie społeczne"

Oczywiście później możesz dowolnie modyfikować zakładki :)

W ostatnim kroku możesz podpiąć swoje kanały społecznościowe, dzięki czemu aktywności będą widoczne na stronie głównej. Po prostu wklej link do kanału społecznościowego (np. https://facebook.com/prowly/) i potwierdź przyciskiem CONFIRM.

Jeśli chcesz, by Prowly wyświetlało jedynie treści opatrzone konkretnym hashtagiem, po prostu wpisz go obok ikony #.

Gdy tylko naciśniesz NEXT, Twoje pierwsze biuro prasowe będzie gotowe. Teraz pora zacząć wypełniać je treścią :)

-> Następny krok: "Jak napisać i opublikować informację prasową".

Did this answer your question?