1. Baza wiedzy
  2. Newsroom
  3. Dodawanie i zarządzanie treścią w biurze prasowym

Czym jest Press Kit?

Jak dodać paczkę materiałów dla dziennikarzy do swojego biura prasowego?

Press Kit to paczka plików tekstowych, graficznych, filmowych i audialnych, dedykowana dziennikarzom i influencerom pracującym nad materiałem o twojej firmie, marce lub produkcie. Katalog ten powinien być zawsze dostępny i agregować wszystkie niezbędne pliki, które ułatwią pracę mediom. Po włączeniu Press Kita twoi odbiorcy mają do niego dostęp z poziomu każdej podstrony newsroomu w prawym górnym rogu.

newsroom press kit menu link

Drugie miejsce, w którym znajduje się Press Kit, to dolna część strony głównej newsroomu, pod wpisami z kanałów social media.

newsroom press kitsZwykle do paczki dodaje się pliki, które mogą być wykorzystywane wielokrotnie, np. logo firmy, zdjęcia zarządu czy ostatnie najważniejsze informacje prasowe. Dostępne formaty plików to:

aac, flac, mp3, oga, ogg, opus, wav, weba, pdf, doc, docx, xls, xlsx, ppt, odt, ods, rip, rtf, jpg, jpeg, png, tiff

Okładka folderu Press Kit

Pierwszy umieszczony w folderze plik staje się okładką folderu.

Najlepiej jeśli obrazek jest szerszy niż 960px, wtedy ukaże się w kafelku w całej okazałości. W przeciwnym razie okładka wyświetli się w kolorze przewodnim biura prasowego.

Jak dodać Press Kit do biura prasowego?

1. Przejdź do swojego newsroomu w aplikacji wybierając Content > Newsroomsnew dash newsroom press kits
  2. Wejdź w Press Kits w lewym pasku nawigacyjnym
  3. Kliknij przycisk Add press kit, by dodać folder