Klasyfikacja według istotności dla wzmianek z funkcjonalnością Tiers

Użyj funkcji Tiers do tego by grupować wzmianki w oparciu o istotność dla Twoich działań PR-owych.

Tier to grupa domen ze zbliżoną do siebie istotnością, na których są publikowane istotne dla Ciebie wzmianki. Do jednego Tieru można dodać wiele domen i możesz skonfigurować do 6 Tierów. Tier 1 to grupa najważniejszych dla Ciebie domen, Tier 6 to grupa z tymi najmniej istotnymi. Dla każdego wyszukiwania (search query) konfigurujesz domeny i Tiery indywidualnie. Pozwala to na dostosowanie tej funkcjonalności do konkretnego klienta lub kampanii PR-owej.

Dodaj domenę do Tieru

Aby skonfigurować Tiery, otwórz wcześniej zapisane wyszukiwanie i kliknij w przycisk Tiers znajdujący się w górym prawym rogu.

tiers

Jeśli nie masz żadnego wyszukiwania, utwórz pierwsze z pomocą tego artykułu.

Jak wspomniano powyżej, można skonfigurować 6 Tierów. Skup się na Tier 1 i tam dodaj najważniejsze z Twojej perspektywy domeny, dzięki czemu będziesz mógł wykorzystać inne funkcjonalności Monitoringu.

Jest też alternatywna metoda na dodawanie domen do Tierów. Podczas przeglądania znalezionych wzmianek, kliknij na przycisk Tier, który znajduje się na każdej wzmiance, aby dodać domenę, na której jest opublikowana, do wybranego Tieru:

monitoring tier add

Powiadomienia, filtrowanie i raporty

Po skonfigurowaniu domen w Tierach, możesz wykorzystać inne funkcjonalności, które pomogą Ci w twoich działaniach. Dostępne stanie się filtrowanie, raportowanie i wysyłanie powiadomień mailowych w oparciu o Tiery.