Jak zarządzać mailingami?

Edytuj, monitoruj i zarządzaj swoimi mailingami w jednym miejscu.

Ważne zmiany w uwierzytelnianiu domen od lutego 2024 roku

lutym 2024 roku Gmail i Yahoo! wprowadzą istotną aktualizację dotyczącą uwierzytelniania domen. Od tego momentu obaj dostawcy będą wymagali, aby nadawcy masowych mailingów uwierzytelniali swoje domeny e-mail.

Oznacza to, że od lutego 2024 roku konieczne będzie uwierzytelnianie domeny w Prowly, aby kontynuować wysyłanie e-maili za pośrednictwem naszej platformy.

Informacje o tym jak uwierzytelnić domenę w Prowly znajdziesz w naszym artykule w Help Center. W razie pytań zachęcamy do kontaktu z naszym zespołem Customer Support za pomocą czatu.

Aby przejść do swoich mailingów, wybierz zakładkę "Emails" z głównego menu w Prowly. Po kliknięciu, zobaczysz listę wszystkich swoich e-maili, ich statusy oraz wybrane statystyki wysyłek. Po lewej stronie ekranu dostępne są filtry, dzięki którym możesz zmienić swój widok:

emails filters

Mailingi możesz przefiltrować z uwzględnieniem:

• kampanii, do której zostały przypisane,
  • statusu wysyłki:
    • sent (e-mail został poprawnie wysłany do odbiorców),
    • pending (e-mail jest w trakcie wysyłki - status powinien zmienić się na "sent" w przeciągu kilku minut),
    • scheduled (wysyłka jest zaplanowana na konkretną datę i godzinę),
    • rejected (e-mail nie został wysłany - najczęstszym powodem jest przekroczenie limitu dostępnych wysyłek. W takim przypadku możesz zwiększyć swoją subskrypcję (klikając "Raise quota" na górze ekranu lub kontaktując się z naszą obsługą klienta) lub poczekać aż Twój okres rozliczeniowy ponownie się odnowi, a następnie wysłać mailing jeszcze raz),
    • draft (e-mail jest w wersji roboczej i możesz go dowolnie edytować).
  • daty wysyłki mailingu,
  • daty utworzenia mailingu,
  • nazwy użytkownika, który utworzył mailing.

Prowly umożliwia również sortowanie mailingów w dogodny dla Ciebie sposób. Domyślnie, e-maile są posortowane według malejącej daty ich utworzenia (date created, descending). Możesz to zmienić i posortować je według daty wysłania (date sent) i wewnętrznej nazwy e-maila (email name) oraz zmienić ich kolejność na rosnącą (ascending).

emails filters 3

Przy każdym mailingu widoczne są informacje o statystykach wysyłki (czym są open and click rate?) oraz zbiór dostępnych opcji po prawej stronie:

emails filters 2

Przy wysłanych już mailach możesz kliknąć na ikonkę oka, aby zobaczyć szczegółowe statystyki wysyłki. Wybierając symbol obok, możesz dodać mailing do kampanii, a klikając na niebieski napis "Create follow-up" możesz stworzyć następną wiadomość e-mail w tym samym wątku.

E-maile, które nadal są w statusie "draft", możesz edytować klikając na ikonę notatnika i ołówka.

Wszystkim mailingom możesz zmienić nazwę wewnętrzną (internal name) (ikona ołówka), zduplikować je (ikona kartek papieru) lub usunąć (ikona kosza).