Przejdź do treści
Polski
  • Brak sugerowanych wyników, ponieważ pole wyszukiwania jest puste.

Czym są role użytkowników?

Kim jest admin, owner, publisher, writer i viewer?

Role użytkowników pozwalają na stopniowanie ich uprawnień i ograniczanie dostępu do poszczególnych elementów konta. Dostępne role użytkowników to:

  • Owner - właściciel konta, który ma pełen dostęp do wszystkich zasobów konta i funkcjonalności. Właściciel konta może również przekazać konto innemu właścicielowi.
  • Admin - ta rola ma dostęp do wszystkich zasobów i funkcjonalności konta (tak jak Owner) z wyjątkiem możliwości przekazania konta innemu właścicielowi.
  • Publisher - ta rola nie ma dostępu do informacji związanych z płatnościami, zarządzaniem użytkownikami konta oraz bazy mediów (Media Database). Nie może również usuwać zasobów z konta (kontaktów z listy, wysłanych wiadomości). Nie jest też możliwe eksportowanie bazy kontaktów.
  • Writer - status ten dedykowany jest osobie odpowiedzialnej wyłącznie za tworzenie treści. Użytkownik z tą rolą może tworzyć i edytować informacje prasowe (press release) oraz ma wgląd w wysłane mailingi. Writer nie może wysyłać mailingów i nie ma dostępu do bazy kontaktów. Nie może również nic usuwać z konta.
  • Viewer - użytkownik z tą rolą może zobaczyć tworzone informacje prasowe oraz mailingi, ale nie może nic edytować. Nie ma także dostępu do bazy kontaktów.

Plan Essential umożliwia nadawanie użytkownikom tylko dwóch ról: Owner lub Admin. Wszystkie z powyżej wymienionych dostępne są na planach Professional.

Media Monitoring

Na ten moment, nowe narzędzie dostępne w Prowly - Media Monitoring - nie wykorzystuje funkcjonalności ról dla użytkowników. Oznacza to, że każdy użytkownik konta ma pełen dostęp do wszystkich funkcjonalności tego narzędzia.

PR Reports

W PR Reports role użytkowników sa określane inaczej. Domyślnie, wszyscy Ownerzy i Admini mogą wyświetlać i zarządzać raportami i brandami. Jeżeli dany brand jest prywatny, użytkownicy o innych rolach niż Owner i Admin nie mają do niego dostępu, dopóki nie zostaną zaproszeni. Jeśli brand nie jest prywatny, wszyscy użytkownicy konta mogą go wyświetlać i edytować.

Szczegółowe różnice pomiędzy rolami użytkowników

Sprawdź poniższą tabelę, by zobaczyć szczegółowe różnice w rolach użytkowników w Prowly:

Przestrzeń 

 Czynność

Owner

Admin

Publisher

Writer

Viewer

My Contacts

wyświetlać

✅

✅

✅

 

 

My Contacts

tworzyć

✅

✅

✅

 

 

My Contacts

usuwać

✅

✅

 

 

 

My Contacts

aktualizować

✅

✅

✅

 

 

My Contacts

importować

✅

✅

✅

 

 

My Contacts

eksportować

✅

✅

 

 

 

Media Database

wyświetlać

✅

✅

 

 

 

Newsroom dashboard

wyświetlać

✅

✅

✅

✅

✅

Newsroom

wyświetlać

✅

✅

✅

✅

✅

Newsroom

tworzyć

✅

✅

✅

✅

 

Newsroom

aktualizować

✅

✅

✅

✅

 

Newsroom

usuwać

✅

✅

 

 

 

Press Release

wyświetlać

✅

✅

✅

✅

✅

Press Release

konfigurować

✅

✅

✅

✅

 

Press Release

edytować

✅

✅

✅

✅

 

Press Release

tworzyć

✅

✅

✅

✅

 

Press Release

aktualizować / aktualizować status

✅

✅

✅

tylko draft

 

Press Release

usuwać

✅

✅

✅

 

 

Press Release

wysyłać

✅

✅

 

 

 

Email campaigns

wyświetlać

✅

✅

✅

✅

✅

Email campaigns

tworzyć

✅

✅

✅

 

 

Email campaigns

aktualizować

✅

✅

✅

 

 

Email campaigns

usuwać

✅

✅

 

 

 

Mailings

wyświetlać

✅

✅

✅

✅

✅

Mailings

tworzyć

✅

✅

✅

 

 

Mailings

aktualizować

✅

✅

✅

 

 

Mailings

usuwać

✅

✅

 

 

 

 Account

zmieniać plan

✅

✅

 

 

 

 Account

edytować informacje

✅

✅

 

 

 

 Account

zmienić ownera

✅

 

 

 

 

 Account

zapraszać użytkowników

✅

✅

 

 

 

 Account

zmieniać role użytkownikom

✅

✅

 

 

 

 Account

usuwać użytkowników

✅

✅

 

 

 

 Account

dostęp do płatności

✅

✅